Српски  Magyar 

Одржана XVI седница СО Србобран

Данас је одржана XVI седница Скупштине општине Србобран. Локални парламент разматрао је дневни ред са седам тачака.

Одборници скупштине већине усвојили су допуњену Одлуку о постављању плутајућих објеката на делу обале и водног простора на територији општине Србобран, затим допуњену Одлуку о привременом постављању монтажних и других објеката на јавним површинама, и Извештај о извршењу буџета општине Србобран за период јануар – септембар 2021. године.

Највише пажње усмерено је ка изгласавању сагласности на коначан нацрт Јавног уговора о јавно - приватном партнерству за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства за финансирање, реконструкцију, односно рехабилитацију и одржавање локалне путне инфраструктуре и других објеката нискоградње (аутобуских стајалишта, паркинг места и сл.), са пратећим радовима у општини Србобран са јавним плаћањем (накнадом за доступност инфраструктуре), како гласи пун назив ове одлуке.

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки појаснио је да ће уговор који се склапа донети финансирање, реконструкцију, односно рехабилитацију и одржавање локалне путне инфраструктуре и других објеката нискоградње, као што су аутобуска стајалишта и паркинг места, и то на период од десет година. "Реконструкција и рехабилитација локалних путева и паркинг простора биће извршена у 17 улица у Надаљу и 12 улица у Турији. Истовремено, договорено је одржавање још 134 улице у Србобрану, седам улица у Надаљу и 15 улица у Турији. Овога пута улице у Србобрану нису ушле у план за реконструкцију из разлога што као приоритет имамо изградњу канализационог система и не би било добро обнављати улице а затим све поново реметити постављањем канализације. План је да како будемо ширили овај систем, темељно реконструишемо и путну инфраструктуру. Циљ општине Србобран је равномеран развој сва три места, чак смо у овом уговору предност дали Турији и Надаљу, не чекајући да пројекат крене из Србобран. Бенефит за нашу општини је и што у наведеном периоду нећемо сваке године морати да пролазимо кроз дуготрајне процедуре јавних набавки за крпљење ударних рупа, јер је и тај део обавеза део нашег партнерства. Сви ови послови обављаће се брже, квалитетније и ефикасније, што је први интерес грађана", рекао је, између осталог, Дебељачки.  

Образлажући зашто је потребно подржати нацрт уговора, Дејана Алексијевић и Милан Срдановић, одборници листе "Александар Вучић - За нашу децу" из Надаља и Турије, истакли су да ће склапање јавно-приватног партнерства омогућити да се коначно, на неким позицијама и након више од три деценије, темељно обнове и поново асфалтирају бројне улице у овим местима, на шта грађани одавно указују и што жељно очекују. 

На крају заседања донето је решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ "Јован Јовановић Змај". Седница је завршена одборничким питањима.

 

 

Службени лист