Српски  Magyar 

"Ленкино перо" уручено младим песницима

Уручењем награде "Ленкино перо" ауторима најбољих љубавних песма међу ученицима основних и средњих школа, у Србобрану је окончана вишедневна манифестација "Ленкин прстен". 

Жири који је одлучио ко је 18. лауреат награде за најбољу љубавну песму на српском језику - др Зоран Ђерић (председник), др Драгана В. Тодоресков (чланица) и Биљана Пушкар (чланица), одлучивао је и о најбољим младим песцнима, и то у две категорије: за узраст 7. и 8. разреда основних школа и узраст средњих школа.

У категорији основна школа награду "Ленкино перо" добила је Тара Васић, за песму "Неколико ствари које мрзим о теби", ученица VIII 1 разреда ОШ "Петар Петровић Њагош" из Зрењанина, док су похвале заслужили Викторија Вишњевац, за песму "Теби кога више нема", ученица VIII разреда ОШ "Свети Сава" из Гацка (Република Српска, БиХ), и Анастасија Радуловић, за песму "Потрага за благом", ученица VIII  разредa ОШ "Јован Стерија Поповић" из Велике Греда, општина Пландиште.

У категорији средњих школа награду "Ленкино перо" добио је Урош Микулић, за песму "Дудова шума", ученик III разред Гимназије "Лаза Костић" из Новог Сада, док су похвале добили Ивана Каљевић, за песму "Сан", ученица IV разредa Гимназије "Лаза Костић" из Новог Сада, Вељко Голуб, за песму "Сетиш ли се", ученик III 1 разреда Гимназије и стручне школе "Светозар Милетић" из Србобрана, и Вук Николић, за песму "Жудња", ученик III разреда Гимназије СШЦ "Перо Слијепчевић" из Гацка (Република Српска, БиХ).

Награде и похвале уручиле су Милена Аларгић, председница Скупштине општине, и Љиљана Плазачић, посланица у Скупштини АП Војводине, док је песникиња Гордана Јовић свим младим песницима поклонила по своју књигу поезије.