У Надаљу је у суботу одржано девето такмичење у припремању рибљег паприкаша „Злани котлић – Надаљ 2009“. У оквиру ове традиционалне манифестације одржано је и такмичење у пецању на пловак, а затим је организован и богат културно-уметнички програм. За најбоље у оба такмичења биле су обезбеђене вредне награде.
Риболовци су се први окупили и већ у 11.00 часова забацили удице у трци за титулом најбољег пецароша. Крај обале Великог бачког канала нашло се 11 такмичара у конкуренцији деце и 13 такмичара међу одраслим риболовцима. Најбољи резултат међу малишанима остварио је Филип Кузмановић, а међу одраслим Бошко Рајић. Њима су као награде припали пехари, медаље и риболовачка опрема. Конкуренција међу куварима била је дупло већа. На овогодишњем надаљском „Златном котлићу“ распаљено је 50 ватри и исто толико стручњака за кување рибљег паприкаша љубоморно је крило рецепт, у нади да ће баш њихов паприкаш највише задовољити укус жирија. Жири је оценио 44 производа и за најукуснији прогласио је паприкаш који је скувао Игор Косанић. Друго место освојио је Ђорђе Јотановић а треће Ђорђе Курјачки. И за њих су обезбеђене медаље, пехари и нови котлићи разних запремина. Након дегустације изведен је богат културно-уметнички програм.