Заједно са Традиционалном жетвом, крај хиподрома у Србобрану, у организацији Коњичког клуба „Вранац“, одржан је и 1. Петровдански котлић. За титулу најбољег кувара, у категоријама овчијег, говеђег и мешаног паприкаша, такмичило се више десетина учесника, па се мирис укусног специјалитета ширио целим крајем око тркалишта. За мајсторе кувања били су припремљени пехари.
Најбољи и најукуснији мешани паприкаш припремио је Синиша Гријућ из Надаља, друго место припало је Тибору Канчару а треће Ласлу Шандору. У категорији овчијих паприкаша најбољи рецепт за освајање првог места имао је Киш Кристијан, до другог места стигао је Петар Попић, а треће место прилало је Николи Голубском. Игор Пулаи освојио је прво место у спремању говеђег паприкаша, Милану Роћанову припао је пехар за друго место, а треће је освојио Милош Баста.