Српски  Magyar 

Обележен Дан ОШ "Момчило Тапавица"

Први пут под новим именом - "Момчило "Тапавица", Основна школа у Надаљу данас је обележила 222. рођендан. За специјалну прилику приредбу су припремили ученици најстарије образовне установе у општини Србобран, сигурно и у ширем региону, а празнични дан уз запослене и бројне Надаљчане, увећали су представници других школа, установа, предузећа, затим представници локалне самоуправе, али и златни олимпијац Васа Мијић – некадашњи одбојкашки репрезентативац.

“Свим нашим ученицима и радницима честитам Дан школе, први пут под новим именом ‘Момчило Тапавица’. За нас је ова промена јако важна, како у Надаљу постоји само једна школа она је много више од образовне институције, она је место окупљања заједнице и један од симбола села. Зато је важно да школа носи име истакнутог човека који је рођен у Надаљу, уз бројне друге разлоге које желимо да представимо, због намере да испричамо причу о Момчилу Тапавици, данашњу приредбу смо посветили управо њему", рекла је пред почетак приредбе Бранислава Станаћев, директорка ОШ “Момчило Тапавица”.

Честитку ученицима и запосленим упутио је и Радивој Дебељачки, председники Општине Србобран.

"Велико ми је задовољство што имам прилику да присуствујем прослави Дана школе први пут под новим именом, оним које је носио наш познати суграђанин Момчило Тапавица. Зато вам драга децо, учитељи и наставници, и сви Надаљчани, честитам Дан школе. Посебно бих истакао величину које носи име Момчило Тапавица, не само у спорту где је био доминантан, већ и у другим областима. Био је вешт, способан, поштован као архитекта, чему сведочи и прелепо здање Матице српске у Новом Саду, које је он осмислио и на њему радио потпуно бесплатно. Много је области живота у којима би могли да споменемо Тапавицу, био је занимљива и свестрана личност, и као такав мислим да је добар пример младима данас. Зато треба да нам је свима на понос и част што школа у његовом родном месту носи његово име”, поручио је Дебељачки и посебно истакао и поздравио чињеницу да Надаљ позитиван природни прираштај.

"То је у ствари најважнија ствар, да се рађа што више деце, да се улаже у њихов одгој, образовање и све оно што је потребно да би имали срећно детињство и перспективу у даљем животу. То је нешто што је већ дуже у фокусу локалне самоуправе и са тим нећемо стати ни у будућности", истакао је Дебељачки.

Ученици су кроз приредбу, уз документарни филм, упознали присутне са свим достигнућима која је током живота досегао Момчило Тапавица.

Службени лист