Српски  Magyar 

Одржана IV Дечија олимпијада

Најмасовнији спортски догађај у Србобрану, по четврти пут организован у оквиру Дечије недеље - Дечија олимпијада, поново је окупила ученике основних школа "Вук Караџић", "Јован Јовановић Змај", "Петар Драпшин" и "Момчило Тапавица", да кроз надметање и у духу фер плеја, промовишу овогодишњи слоган манифестације - "Ја сам дете, имам план: Толерација и љубав за цео дан".

"Веома је важно да имамо велики број спортских активности, а ово је једна од најпопуларнијих и најмасовнијих код нас. Пре свега због деце, због могућности да се здраво развијају и расту, а ово је прилика да промовишемо не само спорт већ и здрав начин живота, другарство, ривалство, толеранцију. Мислим да овом манифестацијом све то постижемо и она лагано постаје традиционална. По четврти је пут организујемо на овом месту, растемо из године у годину, број спортских активности све је већи, број учесника такође, и верујем да увек има простора за напредак. Трудимо се да младима обезбедимо све услове за квалитетан развој у нашој средини, да имају оно што имају и млади у великим градовима, од предшколског и школског образовања, понуде спортских клубова и свих других врста активности и услуга, јер желимо да будемо подршка родитељима у подизању деце. Формула за успех лежи у разговору са свима и реаговању на потребе грађана", рекао је пред отварање Дечије олимпијаде Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Игре на Дечијој олимпијади биле су прилагођене узрасту учесника; такмичили су се заједно ученици од 1. до 4. разреда, затим 5. и 6. разреди, те 7. и 8, а било је ту полигона спретности, трка, вишебоја, али и фудбала, атлетике, баскета, шаха, одбојке...

Посебни гости Дечије олимпијаде били су Радош Пејовић, државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију, и Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину. Након интонирања државне химне и химне Дечије олимпијаде, управо њему припала је част да отвори такмичење.

"Ово је стварно фантастична манифестација и Србобран заслужује све похвале. Са задовољством подржавамо Дечију олимпијаду већ четврту годину. Јако је битно да се што више деце укључи у спорт, овакве манифестације дају им прилику да се определе за неки од њих. Сви они данас ће бити победници, а својим трудом и жељом да уче, такмиче се и стичу нова пријатељства, заслужују сву нашу подршку. Зато ће Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт омладину учинити све да створе што боље услове за њихов развој и напредак", рекао је Баста. 

Службени лист