Српски  Magyar 

Нова подлога у великој хали Центра за спорт и туризам

Велика хала Центра за спорт и туризам добила је нову подлогу. Ово је резултат заједничког напора Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Општине Србобран, који су заједно издвојили 14 милиона динара за уклањање старе и постављеање нове подлоге, стандардизоване за професионални и рекреативни спорт у затвореном.

Овим поводом Центар за спорт и туризам обипли су Дане Баста, покрајиснки секретар за спорт и омладину, и Радош Пејовић, државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију, а домаћини су им били Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, те Љиљана Плазачић, Јовица Андрић и Стефан Младеновић, чланови Општинског већа.

"Невероватан спортски дан у Србобрану; уз Дечију олимпијаду која је окупила 1.400 ученика, данас имамо и могућност да се уверимо како изгледа нова подлога у спортској хали. Покрајинска влада и Општина Србобран заиста раде на унапређењу спорта и спортске инфраструктуре и сигуран сам да многи међу децом која се данас такмиче, донети одлику и определити за неки спорт и баш у овој хали почети да тренирају. Поставили смо нови паркет после више десетина гоидна и веома смо задовољни учињеним. Покрајинска влада и Општина Србобран издвојили су 14 милиона динара за ове радове и морам да кажем да ћемо и у наредном периоду наставити са улагањима. Све похвале за председника Општине Србобран Радивоја Дебељачког на агилности, сваке године делегирају нам добре пројекте и сигуран сам да ћемо поново изабрати неки из општине Србобран", рекао је приликом обиласка хале Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину.   

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, захвалио је Басти на ангажовању у пројекту постављања нове подлоге у великој хали

"Овај простор не користе само спортски клубови и рекреативци већ и ученици две суседне школе, због чега је посебно важно да имамо одличне услове за бављење спортом. Ово је резултат одличне сарадње коју као локална самоуправе имамо са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, са целом Покрајинском владом, и надам се да ћемо и у будућности наставити да предлажемо добре пријекте и добијамо средства за њихову реализацију. То је од великог значаја за све грађане Србобрана, Турије и Надаља, унапређујемо квалитет живота у нашој средини, а у овом случају свим спортистима обезбеђујемо одличне услове за рад у хали. Надам се да смо за један дужи период решили ову ствар и да нећемо имати потребе за додатним улагањима", рекао је Дебељачки и још једном захвалио Басти и председници Покрајинске владе Маји Гојковић за континуирану подршку Србобрану. 

 

Службени лист