Српски  Magyar 

Дечија недеља - Председник ОС обишао све вртиће ПУ "Радост"

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, заједно са сарадницима, обишао је данас све вртиће Предшколске установе "Радост" и малишанима уз слатке поклоне честитао Дечију недељу. У духу овогодишњег мота традициналне манифестације - "Ја сам дете, имам план: Толеранција и љубав за сваки дан", Дебељачки је са децом разговарао о другарству, добио прилику да чује серију рецитација и песама које деца уче уз своје васпитачице, као и многе поруке које афирмишу толеранцију и разумевање за све различитости са којим се млади сусрећу.

"Волим да кажем да увек може боље, не бежим од одговорности и знам да је потребно стално улагање, али може се оценити да је девет вртића Предшколске установе 'Радост' заиста у добром стању и да је ниво који смо обезбедили за нашу децу, пре свега мислим на простор који свакодневно користе и на оно што им нуде васпитачи, стварно квалитетан. Мислим да је то најважније. Посету у оквиру Дечије недеље кориситимо да се боље упознамо са стањем у вртићима, и задовољан сам оним што сам видео и чуо. Имамо неке ситнице које је потребно урадити, унапредити, и тиме ћемо се бавити већ у овој и у наредној години. Наша деца заслужују овакав квалитетан ниво и зато је важно да разговарамо са васпитачима, са руководством Предшколске установе, са родитељима, и да тако изађемо у сусрет потребама и решавамо све што је потребно. Ове године посебно нас радује што у Дечијој недељи обилазимо и рекордан број деце који је уписан у вртиће, прешли смо бројку од 500 малишана, а најважније је да радимо на томе да изградимо још један објекат. Израдили смо пројектно-техничку документацију за реконструкцију 'Плаве куће' у улици иза Полицијске станице и то ће бити осми вртић у Србобрану. Учинићемо све да обезбедимо средства да у наредној години започнемо радове. Отварање новог вртића донеће нам да врло брзо немамо листе чекања за упис у вртић", рекао је након посете вртићима Дебељачки.

Председник општине Србобран говорио је и о потребама родитељима и ограничењима са којим се сусрећу у свакодневном животу уколико имају малу децу која не иду у вртић. 

"Ако питате родитеље којима је дете код куће јер није успело да упише вртић, за њих је то највећи могући проблем. Ипак, ако погледамо ситуацију у другим локалним самоуправама, код нас је број деце која нису уписана у вртић знатно мањи. Без обзира на све, ми постављамо високе стандарде и циљеве, а то је да немамо листу чекања на територији наше општине, а то ћемо успети са још једним објектом. Изградња тог вртића ће бити најважнији пројекат у наредној години, објекат у ком ће бити смештене јаслице, деца најмлађег узрста у ПУ 'Радост'. Такође, важно је напоменути да се тренутно изводе радови у централном забавишту, у улици Јована Поповића. Предшколска установа са Општином Србобран, заједно са Министарством заштите животне средине реализује пројекат реконструкције котларнице. Тамо је био један котао стар више деценија, који се сад мења, заправо ми сваке године имамо таква улагања кроз различите пројекте, како би ниво услуге у нашим објектима увек био на задовољавајућем нивоу, пре свега због безбедности деце и запослених у установи. Тако ће се радити и у наредним годинама, јер је најважније да родитељи, наши суграђани, буду задовољни и да осете да са наше стране имају подршку. На тај начин радимо и на пронаталитетној политици. Много је важно да родитељи имају времена за себе, за своје радне и друге обавезе, а да при том не брину за своју деца, јер знају да су она збринута на лепом месту, где се играју са вршњацима", истакао је Дебељачки.

 

Службени лист