Српски  Magyar 

Почела Европска недеља мобилности

Општина Србобран укључила се у велику кампању ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ, која се одржава у периоду од 16. до 22. септембра. Покровитељ манифестације, Европска комисија, одлучила је да тема овогодишње ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ буде: ЗАЈЕДНИЧКИ ЈАВНИ ПРОСТОРИ. И ове године слоган кампање је Крећимо се квалитетније.

"Општина Србобран укључила се у кампању чија тема се односи на унапређење квалитета живота у градским срединама, кроз промоцију немоторизованог вида превоза у односу на аутомобилски саобраћај, промоцију инфраструктуре у служби грађана и стварање квалитетних, безбедних и приступачних јавних простора. Канцеларија за локални економски развој је у сарадњи са Општинско тело за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Србобран, спремила више активности које ће се спроводити у периоду од 16. до 22. септембра и то:

- безбедан прелазак преко пешачког прелаза за ученике првог разреда основних школа

- ликовни конкурс на тему овогодишње Европске недеље мобилности за ученике од првог до четвртог разреда

- такмичење спретности деце у вожњи бицикла на полигону за ученике од петог до осмог разреда

Иако су активности фокусиране на најмлађе учеснике у саобраћају, Канцеларија за локални економски развој и Општинско тeло за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Србобран, позивају све суграђане да се прикључе акцији и 17. септембра за одлазак на посао користе немоторизовани вид превоза", наводи се у саопштењиу Канцеларије за локални економски развој.

Службени лист