Српски  Magyar 

Одржана обука “Design thinking – Развијање пословне идеје"

Општина Србобран, у оквиру пројекта одобреног од стране Завода за равноправност полова, у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Бачка, реализовала је активности из Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности општине Србобран за период 2023-2025. године.

"Циљ пројекта био је подстицање женског предузетништва и обуке за покретање пословне иницијативе, посебно за жене из вишеструко дискриминисаних група и у сеоским подручјима. С тим у складу, Општина Србобран је организовала две обуке на тему 'Design thinking – Развијање пословне идеје" намењене женама из општине Србобран.

Обуке су одржане 03. и 04. септембра, а полазнице су имале прилику да чују бројне савете о развоју идеје за почетак пословања и могућностима које им се нуде на пословном тржишту. Обука је представљала увод у израду пословног плана који се израђује при аплицирању за бесповратна средства код релевантних институција на нивоу општине, Покрајине и Републике", саопштено је из Канцеларије за локални економски развој Општине Србобран.

Службени лист