Српски  Magyar 

Почела нова школска година, пријем првака у свим школама

Након Основне школе "Вук Караџић" која је своје најмлађе ученике дочекала у петак, пријем ђака првака данас су организовале основне школе "Јован Јовановић Змај", "Петар Драпшин" у Турији и "Момчило Тапавица" у Надаљу. У србобранску школу пошло је 49 ђака првака, подељених у три одељења, а 14 међу њима учиће на мађарском језику. Школа у Турији богатија је за 17 ученика, док је школа у Надаљу, у првој години са новим именом, дочекала 23 ђака првака.

У све три школе било је свечано, приредбе које су припремили и извели старији другари измамиле су осмехе и аплаузе, а првацима помогле да лакше започну свој први дан у школи. Подршку су имали од својих другара, мама и тата, бака и дека, али и од руководства Општине Србобран, јер је председник Општине, Радивој Дебељачки, заједно са сарадницима обишао све три школе, дружио се са децом и уручио им поклоне за срећан почетак школске године.

"Први дан школовања заувек свима остаје у сећању и данас видим да ће те и ви имати најлепше успомене, јер вас раширених руку и са осмехом на лицу дочекују ваши будући другари и ваше учитељице. Желим вам да будете срећни и задовољни у својим школама, да стичете нова пријатељства за цео живот, да добро учите и из дана у дан усвајате нова знања, како би сви ми из Србобрана, Турије и Надаља, могли да се у будућности радујемо свим вашим пословним и животним успесима и резултатима. Посебно задовољство чини ми чињеница да је данас у клупе села и прва генерација Основне школе 'Момчило Тапавица' у Надаљу. Имате привилегију да будете прва генерација која се на званичан начин одужује свом славном Надаљчанину, оном који је име Надаља однео до Олимпијских игара, о коме ћете овде, у школи, много научити и о којем ћете затим моћи да учите многе друге. Желим вам да будете успешни на путу образовања, да будете срећни и остварите све циљеве", рекао је Дебељачки приликом пријема првака у школи са новим именом, у Надаљу. 

Службени лист