Српски  Magyar 

Пријем првака у ОШ "Вук Караџић"

У Основној школи "Вук Караџић" данас је организован пријем ђака првака. Ове године у први разред уписано је 60 малишана и формирана су три одељења. За весео дочек нових школских другова побринули су не нешто старији основци, прецизније они који се након четири године растају са својим учитељицама и прелазе код наставника, а подршка за прваке стигла је од родитеља, браће и сестара, пријатеља, представника локална самоуправе, целог Србобрана.

"Задовољство ми је да говорим пред вама и заједно се радујемо пријему ђака првака и почетку школске године. У животу наше деце, првака, отвара се нова страница, и верујем да ће успешно наставити да ходају тим путем, а на нама старијима, онима који брину о њима, је да наставимо да им пружамо подршку, како би на том путу били што безбрижнији и што успешнији. Првацима желим управо то, да буду безбрижни, да се радују школи, да склопе нова лепа пријатељства са својим вршњацима, и наравно, да добро уче, слушају своје учитеље, наставнике и професоре, како би се сви у будућности радовали њиховим успесима. И сам сам био ђак ове школе, пријем ма увек подсети на моје прве дане у школи, и то су заиста лепе успомене за цели живот. Свим ђацима желим срећан почетак школске године", рекао је обраћајући се првацима и њиховим родитељима Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

О новој школској години, шта очекује ђаке, на какву помоћ и подршку могу рачунати, али и шта се очекује од њих, присутне је упознала Ружица Милић, директорка ОШ "Вук Караџић".

"Ове године уписали смо три одељења првих разреда, које ће водити наше драге учитељице Снежана Остојић, Весна Тодоровић и Сузана Живковић. Дејан Хромиш биће наставник енглеског језика за прваке, док ће у продуженом боравку радити учитељице Наташа Слепчев и Јелена Конатар", рекла је, између осталог, Ружица Милић и у име образовне установе пожелела добродошлицу нових ученицима, уз позив да добро уче, друже се и склапају нова пријатељства.

Службени лист