Српски  Magyar 

У току припреме за 25. "Србобранску бразду"

Такмичење орача Војводине "Србобранска бразда", ове године навршава четврт века постојања, а одржаће се 07. септембра на парцели АД Пионир у Србобрану.

Новина је да ће у оквиру 25. "Србобранске бразде" бити одржана и 9. "Тракторијада", као и Државно првенство у орању, због чега се очекује рекордан број учесника и посетилаца, не само у дефилеу трактора, већ и у такмичењима.

"Спремамо се веома посвећено и циљ нам је да организујемо манифестацију која ће се памтити. На то нас обавезује традиција коју смо градили годинама, али ове године и најављено учешће многих орача из свих делова Србије, који ће бити такмичари на Државном првенству. Морамо бити свима њима добри домаћини, морамо им створити услове да покажу своје вештине и да се упореде са орачима из наших атара, да видимо ко је бољи. Надам се да ће сви посетиоци уживати у програму, у један дан сјединили смо три важне и популарне манифестације, и верујем да ће свако пронаћи нешто интересантно за себе", рекао је Славољуб Тешановић, председник Савета МЗ Србобран.   

Програм манифестације:

07:00 - Дефиле трактора кроз Србобран (старт у улици Дожа Ђерђа)
08:00 - Скуп на парцели – АД Пионир
09:00 - Отварање манифестације
10:00 - “Бразда” – почетак такмичења
10:30 - “Тракторијада” – игре спретности
11:00 - Државно такмичење у орању
14:30 - Додела награда
15:00 - Ручак за све учеснике

Учесници на 25. "Србобранској бразди" могу се пријавити лично у Месној заједници Србобран, или позивом бројева телефона: 021.730.133 и 063.1077.652. Квалификације Србобранаца за Државно првенство ће се обавити дан раније, у петак, 06. септембра, док ће пријаве за учешће у играма на "Тракторијади" бити у суботу, 07. септембра, на месту одржавања манифестације.

Службени лист