Српски  Magyar 

Нова решења за још боље атарске путеве

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, обишао је данас заједно са сарадницима атарске путеве у делу атара крај реке Криваје, у чије је уређење локална самоуправа, заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство, уложила 24 милиона динара. 

"Општина Србобран, као и претходних година, наставља да улаже значајна средства у атарске путеве, то је улагање које директно помаже нашим пољопривредним произвођачима, али и људима који имају викендице и друге објекте различите намене у атару Србобрана, Турије и Надаља. Посебно сам задовољан што смо урадили нова два километра атарског пута и што смо по први пут користили цементну стабилизацију. Реч је о 40 центиметара дебелом слоју пута, доњи слој је дебљине 30 и чини га поменута цементна стабилизација, а газећи слој је од туцаника дебео 10 центиметара. Овако изграђен пут треба да траје дуже, јер је отпорнији на експлоатацију", рекао је Дебељачки.

Према речима председника Општине Србобран, за овај пројекат је издвојено 24 милиона динара, од чега је 10 милиона обезбедила локална самоуправа, а 14 је издвојио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

"Захваљујем ресорном секретаријату, који заиста издваја значајна средства за све локалне самоуправе на територији Војводине. Кад је реч о овој врсти улагања, важно је да разговарамо са локалним пољопривредним произвођачима и грађанима који имају објекте у атару, да се утврди који би то још путни правци требали да се уреде, па да и то урадимо у блиској будућности. Искрено верујем да је то један прави домаћински начин бриге о инфраструктури, да се људима изађе у сусрет, али и да се на тај начин за цео овај крај обезбеди додатни развојни потенцијал. Наставићемо да улажемо, не само у атарску, већ у комплетну путну инфраструктуру у нашој општини. Пре неколико година смо започели озбиљан посао реконструкције улица и са тим нећемо стати", рекао је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Атарске путеве заједно са Дебељачким обишли су и Радивој Парошки, председник Скупштине општине, Владимир Шарчев, заменик председника Општине, Кристијан Кочиш, помоћник председника Општине, и Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ".

 

Службени лист