Српски  Magyar 

Одржана II седница СО Србобран

Одборници Скупштине општине Србобран заседали су данас по други пут у новом сазиву. Седницом је председавао Радивој Парошки, председник локалног парламента.

На почетку седнице заклетве су положили нови одборници којима је потврђен мандат - Татјана Миковић, Немања Голуб, Милосава Алексић и Даринка Рафајловић, са листе Александар Вучић - Србобран сутра, и Ерика Муњин Сокола, са листе Савез војвођанских Мађара - др Балинт Пастор. Усвојен је и записник са конститутивне седнице Скупштине општине Србобран, након чега је донето решење о постављењу Исидоре Јанковић за заменика секретара локалног парламента. 

Већином гласова усвојене су измене и допуне Просторног плана општине Србобран, донет је и Локални акциони план за младе општине Србобран за период од 2024. до 2027, године, као и Програм заштите животне средине општине Србобран за период од 2024. до 2026. године.

Одборници су у наставку седнице усвојили Одлуку о улагању средстава у јавној својини општине, а затим је донета одлука о разрешењу Дејана Корцеба са места в.д. директора Установе за културу Дом културе Србобран, те решење о именовању Јулкице Поповић на ову позицију. 

На крају седнице усвојене су измене Решења о начину обављања функције у органима општине Србобран. Седница је завршена одборничким питањима.

Службени лист