Српски  Magyar 

У другом кварталу рођено 35 беба

Општина Србобран, уз подршку сталног партнера Удружења жена "Рука спаса", наставила је са акцијом уручења помоћи новорођеним бебама. Овога пута на ред су дошле бебе рођене у другом кварталу, 14 девојчица и 21 дечак, који су од локалне самоуправе на поклон добили по 20.000 динара, односно 40.000 уколико се ради о самохраним родитељима, затим столице за храњење, те разна опрема попут пешкира, ћебади и сличног.

Поклоне су уручили Владимир Шарчев, заменик председника Општине Србобран, и Данијела Вујачић, начелница Општинске управе.

"Увек се радујем када овим поводом испунимо салу, то значи да нам се доста беба родило. Поред подршке коју родитељи добијају од Републике Србије, и Општина Србобран из свог буџета издваја значајна средства за ову намену. Уз подршку локалне самоуправе иде и помоћ Удружења 'Рука спаса', које обезбеђује лепу беби опрему. Ова сарадња биће настављена и у наредном периоду, надам се да ће већ следећи пут бити још више беба", рекао је Владимир Шарчев, заменик председника Општине Србобран.

"Још 2017. године је Удружење 'Рука спаса', у сарадњи са локалном самоуправом, почело са организацијом ових лепих окупљања. Желели смо да свака мајка од нас добије мали знак пажње у виду беби опреме, а Општина Србобран укључила се у ову акцију са вреднијим поклонима. Настојимо да акцију одржавамо и даље, локална самоуправа је истрајна у томе и свака три месеца окупимо родитеље, а данас то чинимо за 35 деце рођених у 2. кварталу 2024. године", рекла је Савка Лазић, председница "Руке спаса".

Службени лист