Српски  Magyar 

Дому здравља 6 милиона за нови УЗ апарат

Маја Гојковић, председница Покрајинске владе, и др Милан Попов, покрајински секретар за здравство, уручили су данас уговоре о финансирању и суфинансирању изградње, одржавања и опремања здравствених установа у Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 1,36 милијарди динара.

Председница је навела да ће 72 здравствене установе добити средства за набавку нове и обнову постојеће опреме, као и за изградњу нових објеката, истакавши да је Покрајинска влада само у последњих осам година за сектор здравства издвојила више од 27 милијарди динара. "Верујем да ће свака болница, дом здравља, институт или завод, знати у најбољој мери да искористи опредељена средства и пре свега да их стави у службу пацијената. Од 2016. године, потпуно смо изменили слику здравства у нашој покрајини у позитивном смислу", изјавила је Гојковићева.

Један од 72 уговора припао је Дому здравља "Др Ђорђе Бастић", потписао га је и преузео др Властимир Кладар, директор ДЗ, а он прецизира поступак набавке ултразвучног колор доплер апарата са три сонде, укупне вредности 6.000.000,00 динара. Уз претходно набављени УЗ апарат за потребе Одељења гинекологије, те модерни РТГ апарат и мамамограф за Општу медицину, србобрански Дом здравља из године у годину све је опремљенији и савременији. 

 

 

Службени лист