Српски  Magyar 

Два конкурса за помоћ избеглицама

Општина Србобран, уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције, расписала је Јавни позив за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи кроз куповину три сеоске куће.

Право учешћа имају избегла лица која имају пријављено пребивалиште на територији општине Србобран. Помоћ за куповини сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности је бесповратна и одобрава се и максималном износу од 1.950.000 динара. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50% од максимално одређеног износа.

Све о условима Јавног позива, као и неопходне формуларе за пријављивање, можете видети ОВДЕ.

Такође, Општина Србобран, уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције, расписала је и Јавни позив за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз набавку грађевинског материјала за завршетак започете градње или адаптацију стамбеног објекта.

Право учешћа имају избегла лица која имају пријављено пребивалиште на територији општине Србобран. Помоћ је бесповратна и одобрава се за набавку грађевинског материјала и опреме неопходног за побољшање основних услова становања, при чему максимална вредност једног пакета грађевинског материјала и опреме износи 800.000 динара, а минимална вредност једног пакета грађевинског материјала износи 250.000 динара, по породичном домаћинству корисника. Помоћ је наменска и одобрава се за изградњу/реконструкцију носеће конструкције (зидови, кровови), изградњу/доградњу санитарног чвора, хидроизолацију кровова, уградњу/замену зидних и подних облога, столарије, фасаде, малтерисања и увођење/замену електро и водоводних инсталација и друге радове неопходне за завршетак градње или адаптацију стамбених објеката.

Све о условима Јавног позива, као и неопходне формуларе за пријављивање, можете видети ОВДЕ.

Службени лист