Српски  Magyar 

"Рука спаса" обележила деценију успешног рада

Модном ревијом ручно рађених одевних предмета, утемељених у мотивима и наслеђу народне традиције, Удружење жена "Рука спаса" обележило је у недељу десет година успешног деловања. Све виђено на веома посећеној ревији израдиле су управо чланице Удружења, потврђујући да злата вредним рукама и знањем, неуморно, већ једну деценију, чувају дух и богатство културе народа из ког долазе. 

"Част ми је што отварам вечерашњу модну ревију, јер њом обележавамо десет година од како је Удружење 'Рука спаса' отпочело са својим активностима. Честитам вам овај велики јубилеј и надам се да ћете још годинама трајати и да ће се наставити успешна сарадња са локалном самоуправом на корист наше локалне заједнице. Чланице овог удружења, на челу са Савком Лазић, заиста су вредне и труде се да на различите начине, пре свега хуманим деловањем, али исто тако улажући време да се очува наша традиција, утичу да Србобран буде лепше место за живот. Удружење је познато по ручним радовима, дечијим радионицама, од сад и по модној ревији, али ипак сви ми најбоље знамо 'Руку спаса' по даривању новорођене деце у нашој општини, акција коју заједно са локалном самоуправом непрекидно организује већи број година. Оно што ћу и вечерас нагласити, је да ће Општина Србобран увек помагати и подржавати овакве активности и трудити се да заједно, са различитим удружењима, помажемо нашим суграђанима", рекао је приликом отварања ревије Радивој Дебељчки, председник Општине Србобран.

Председница Удружења "Рука спаса", Савка Лазић, је након ревије исказала захвалност Општини Србобран, спонзорима и пријатељима удружења, за подршку њиховим актвностима, а затим посебно вредним чланицама Удружења, које су највећа снага "Руке спаса".

"Прелеп је осећај кад иза себе имате деценију успешног рада, а поготово кад је то нешто што чините из љубави. На том путу је било важно имати подршку и зато на сваком месту истичем да без наших блиских партнера не бисмо могли да остваримо све пројекте које пред себе поставимо. Много је лакше кад ти неко тако даје ветар у леђа, а таквих људи има заиста пуно. Мислим да смо за десет година много урадили и да ћемо у наредних десет учинити још више, публика је могла да чује у нашој биографији шта су то највећи подухвати, а оне мање хуманитарне акције нисмо ни помињали, јер их је заиста мног. Вечерашња етно ревија, у којој приказујемо хаљине, кошуље, ташне, каишеве и друге модне детаље, заиста је посебан догађај за нас и представља сам врх онога шта ми можемо и шта бисмо желели у будућности да радимо. Надамо се да ћемо успети у намери да отворимо своју продајну страницу, на којој ће бити изложени сви наши сувенири и други производи ручне радиности, а ако да бог, и у Србобрану оживи туризам, отворили бисмо своју сувенирницу у којој би сваки посетилац могао да пронађе за себе јединствен употребни предмет који ће га сећати на наше лепо место", истакла је Савка Лазић.

Да употпуне програм ревије потрудили су се чланови чланови тамбурашког оркестра "Срце Бачке", који води Немања Шијачић. Удружење "Рука спаса" је чланове оркестра даривало кошуљама од белог српског платна, украшеним традиционалним везом.

 

Службени лист