Српски  Magyar 

Еко камп прилика за јачање односа "Бисера" и целог друштва

Владимир Шарчев, заменик председника Општине Србобран, посетио је данас XIX Еко камп Удружења за помоћ МНРО "Бисер", и тако још једном у име локалне самоуправе изразио подршку активностима и труду овог друштва у намери да особама са посебним потребама увек буду при руци на путу укључења и равноправног учешћа у друштву. Заједно са замеником председника Општине Србобран, учеснике Еко кампа посетио је и др Илија Газепов из Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг". 

"Дошли смо на отварање 'Бисеровог' Еко кампа да искажемо подршку још једном, јер већ много година у назад локална самоуправа и 'Бисер' имају једну заиста свеобухватну и блиску сарадњу, за коју, наравно, очекујемо да ће се и у наредним годинама продубљивати. Оно што бих истакао као једну велику вредност овог кампа, је што се одржава у природи, где ће учешће узети многи наши суграђани и деца, што ће корисницима услуга које пружа 'Бисер', омогућити да се још лакше и брже интегришу у неке редовне друштвене токове типичне популације. Могу само да им пожелим лепо време, како би све активности које су планирали могли и да реализују у пуним капацитету", истакао је током посете Владимир Шарчев. Заменику председника Општине Србобран овом приликом уручена је Захвалница адресирана на целу локалну самоуправу за све што се чини како би "Бисер" радио што ефикасније и на корист свих штићеника. Захвалнице је добило и Удружење "Цитадела" и Црвени крст Србобран.

Маринела Сабо, директорка "Бисера", изразила је захвалност Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као и Општини Србобран за издвојена средства за реализацију кампа и остале активности током године. "Циљ Еко кампа је подстицање инклузије особа са посебним потребама и подстицање и развијање социјалних односа, кроз учешће у разним активностима, едукативним, креативним, спортским и другим, као и подстицање самосталности корисника наших услуга кроз вештине које имају прилику да усвоје овде. Еко камп је у природи и свакодневно се учимо очувању животне средине, што је такође веома важан део наших активности последњих година", рекла је Сабо.

Др Илија Газепов, из Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", као и увек није крио задовољство због могућности да и ове године буде део подршке "Бисеровом" Еко кампу и његовим учесницима, што из године у годину продубљује односе и партнерство два удружења. 

"Осећам привилегију што могу да пружим подршку овом удружењу. За мене је 'Бисер' велика институција и наше најбоље друштво у општини Србобран, и зато безрезервно нудим своју личну подршку и подршку и сарадњу 'Плавог круга'. Већ у среду, 31. јула поново ћемо бити овде и дружити се са корисницима услуга 'Бисера', све ћемо их прегледтати и посеватовати како да буду пажљиви према своме здрављу", поручио је др Газепов.

 

Службени лист