Српски  Magyar 

Почела изградња RETAIL парка и нове пијаце

У складу са најављеним, у Србобрану је почела изградња новог RETAIL парка и новог пијачног простора, на простору старе главне пијаце. Према утврђеном плану, биће отворене четири продавнице познатих брендова и подигнут нови пијачни простор по савременим стандардима. Наредна два месеца, почев од петка, 19. јула, пијачни дан биће организован на платоу испред дворишта ЈКП „Градитељ“, само неколико десетина метара даље од досадашњег места.

„Почела је изградња великог тржног центра који ће обухватити простор некадашње пијаце. Парк ће се састојати од продавница неколико брендова – Maxi (825 m2), Pepco (470 m2), Sinsay (576m2), и Galen Pharm (93 m2), и у њима ће радна места добити око 40 наших суграђана. План је да се пројекат оконча до краја ове године и све радње буду отворене. На истој парцели на којој је била до сада, минимално измештена, градиће се нова пијаца, а план је простор поплочати бехатон плочама, поставити наткривене тезге и оставити довољно простора за уобичајену продају ван тезги. Такође, биће уређен нови прилаз из Доситејеве улице и обезбеђен довољан паркинг простор, како би нова целина обезбедила пружање услуга на највишем нивоу, на задовољство и купаца и продаваца. Водећи рачуна о навикама грађана, али и због њихове безбедности, и купаца и продаваца, као и због стварања услова да радови теку несметано и брзо, пијаца ће привремено, најдуже наредних два месеца, бити премештена испред улаза у ЈКП 'Градитељ“, преко пута паркинга код Идеје. Ради се о простору само неколико десетина метара удаљеном од досадашњег пијачног места. Јесте да на кратак период мењамо навике грађана, али морали смо се на то одлучити јер желимо модернизацију и боље услове за живот свих грађана, посебно јер добијамо један нови садржај у Србобрану и помажемо да се отваре нова радна места. У периоду док привремена пијаца буде радила, одлучили смо да не наплаћујемо пијачнину. Потрудићемо се да будемо што бржи и молим грађане за мало стрпљења, задовољство новим садржајима биће заједничко за све нас“, саопштио је након почетка радова Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Према његовим речима, око RETAIL парка биће изграђена саобраћајница за улазом и излазом са цео простор, а тржни центар и нова пијаца неће бити раздвојени никаквом оградом. „План ја да у наредној години проширимо Доситејеву улицу и обезбедимо још додатног паркинг простора. Нови пијачни плато биће површине око 2.000 м2, од чега ће око 1.000 м2 бити остављено за закупце без тезги, за тзв. „коцке“, или за паркинг простор за закупце и посетиоце. Понављам, добијамо садржаје који су добри за све Србобранце, отварамо нова радна места, добијамо могућност да не одлазимо за било коју озбиљнију куповину у околне градове, у сличне тржне центре. Радови су обимни, али до краја године имаћемо отворене нове радње и нову пијацу. Наш услов био је да пијаца остане на истом месту, да се обезбеди нова саобраћајница и директна веза са јавним простором и успели смо све то да договоримо са инвеститором. Такође, православни крст који се налази на платоу старе пијаце, биће рестауриран и постављен испред објекта, све уз благослов Епархије бачке и Црквене општине Србобран, која ће и изводити овај део радова“, појаснио је Дебељачки. Иначе, вредност инвестиције је два милиона евра.

Иначе, инвеститор новог RETAIL парка је Раде Крунић, прослављени фудбалер, члан турског Фенербахчеа.

 

Службени лист