Српски  Magyar 

Ивањдански венци за још бољи Надаљ

Свечано, окићени цветним венчићима и осмесима становници Надаља обележили су и прославили Ивањдан, месну и црквену славу. Цели дан био је испуњен радошћу, сусретима са драгим особама и програмом и забавом за све укусе, па је тако и овај 07. јул нашао важно место у сећањима свих Надаљчана и њихових гостију.

Почело је како обичаји и традиција налажу - у 09.00 часова литургијом у цркви Рођења Светог Јована Крститеља, настављено дружењем у домаћинствима, а затим је у 17.00 на вечерњем богослужењу освећен и резан славски колач свих Надаљчана. Уследио је културни програм под називом "Аматери своме граду", који је припремио Дом културе Србобран и у ком су наступала културно-уметничка друштва, уз песму Биљане Јацић и Вељка Голуба, да би као најбољи део забаве за крај био остављен концерт популарног певача Јована Перишића, уз ватромет тачно у поноћ.

"Поштовани гости, драги моји Надаљчани, желим да искористим прилику и честитам вам славу. Желим да вам срца буду испуњена љубављу и радошћу сваког дана у години као што су данас, и да се заједно боримо да наш Надаљ буде још лепши и бољи за живот свих нас. Трудићемо се да Ивањдан и даље прослављамо у најлепшем амбијенту, у срећи и са радошћу, баш као сад", поручио пред концерт свим окупљеним Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

 

Службени лист