"Храна ће се делити на три пункта – 60 оброка у згради МЗ Србобран и по 20 у кући удружења „Кобасицијада“ у Турији и Пензионерском дому у Надаљу. Дистрибуција у Србобрану биће у 11 сати, у Турији у 11.30, а у Надаљу у подне. Корисници ће пет дана у седмици преузимати топли оброк – по пола литра куваног јела и половину векне хлеба, а петком ће добијати ланч пакет за дане викенда. Храну деле геронтодомаћице и активисти Црвеног крста", рекла је Бисерка Веселиновић. Рад народне кухиње у Србобрану, која је кренула као пилот-пројекат у трајању од три месеца, финансирају Црвени крст Србије и локална самоуправа, а оброке, према послу добијеном на тендеру, припрема Центар за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу.