Српски  Magyar 

Олдтајмери осветлили прошлост

   Србобранци свих генерација имали су у суботу прилику да се на главном градском тргу подсете који аутомобили су били предмет жеља њихове младости, а они ређи којим моделима су пленили пажњу пролазника. Међу више од 60 олдтејмера, изложених на тргу у организацији Удружење љубитеља олдтајмер возила „Ветеран“ из Новог Сада и Дома културе Србобран, нашли су се најразличитији типови и модели аутомобила и мотора, различите старости, из Србије и суседних земаља, а све у оквиру XVI Међународне ревије старих возила.  
   „Стварно је лепо изгледао главни тргу у Србобрану. Вратили смо се у нека стара времена и ово ме је посетило на моје детињство. Тада је нека од изложених возила било нормално видети на улици, а данас су олдатајмери и могу се видети само на оваквим местима. Ово је лепа и несвакидашња изложба, интересантан догађај за Србобран и зато нам је драго што су организатори сусрета изабрали и наш град за излагање возила. Лепа прилика за сусрет и дружење са људима који су по први пут у Србобрану“, рекао је Владимир Мудрински, директор Дома културе Србобран.
  Посебну пажњу присутних изазивало је неколико модела Опела, Мерцедеса, један спортски двосед Јагуар, али и скоро заборављени Вартбург. Аутомобили су у Србобран стигли из Хрватске, Италије, Словеније, Босне и Херцеговине, Мађарске и Србије, а њихови власници искористили су прилику да током изложбе размене искуства и идеје. О овом скупом хобију говорио је Атила Балог, председник Удружења љубитеља олдтајмер возила „Ветеран“ из Новог Сада. „Бављење старим аутомобилима је скупа игра, али то се ради из срца. Хоби је захтеван, тражи време, простор, новац, упорност у трагању за деловима, али зато служе оваква окупљања, да разменимо делове, знање, и дођемо до најбољих решења. Изабрали смо Србобран јер желимо да представимо наше аутомобиле широј публици, и задовољни смо интересовањем које су домаћини показали за овим хобијем“, рекао је Балог.   
 
 

Службени лист